Hoppa till innehåll
Airfryer bäst i test pryltest banner

Airfryer
Bäst i test

2024

Airfryer bäst i test pryltest banner

Airfryer
Bäst i test

2024

Inlägget innehåller annonslänkar

Airfryer, air fryer eller varmluftsfritös? Vem bryr sig, vi älskar dom! Varför? För att de bland annat är snabbare än en vanlig ugn, drar mindre ström och kräver lite eller ingen olja. Med en airfryer lagar du mycket mat, snabbt och enkelt, med krispig yta, till hela familjen med mindre fett. Får du friterad mat? Tolkningsbart, men bra om inte den bästa maten får du. Vilken airfryer är bäst? Läs vårt airfryer bäst i test för att veta vad vi tycker!

Airfryer Bäst i test 2024

COSORI Dual Blaze

Airfryer Bäst i test – 2024

cosori dual blaze airfryer bäst i test pryltest
 • Kapacitet: 6,4 liter/2,5 kg
 • Smart med app
 • Effect: 1700W
 • Pekskärm
 • Max temperatur: 205°C

COSORI Dual Blaze Airfryer

Cosori är ett väletablerat varumärke när det kommer till köksredskap. De tillhandahåller högkvalitativa produkter med smarta funktioner vilket vi på Pryltest uppskattar! Enligt Cosori själva är Dual Blaze deras flagship modell och lanserades i Sverige hösten 2022 och får av oss en topplacering i får Airfryer bäst i test 2024. Denna pjäs är plugg and play, inget som behöver ställas in.

Cosori Dual Blaze kommer med 12 förinställda program, 6 matlagningsprogram och ytterligare 6 tillredningsprogram, vilket gör den väldigt enkel att använda. Matlagningsprogrammen är anpassade med korrekt tid och temperatur för kyckling, biff, fisk, pommes frites, grönsaker samt fryst mat. De 6 tillrednings programmen är air fry, broil, bake, och toast samt Reheat och KeepWarm som vi kommer till senare. Du kan även manuellt välja tid och temperatur inom intervallen 1-60 minuter och 75-205 C, detta är helt enkelt en airfryer som gör allt.

Cosori Dual Blaze är ingen liten maskin, den mäter cirka 29.5 x 37.5 x 35 cm* (med handtag). Den har en stor kapacitet på 6.4 liter och garanterar jämnt lagad mat upp till 2,5 kg. Denna kan tillaga stora mängder mat till familj på upp till 6 personer och kan tillaga en hel kyckling utan problem.

Denna air fryer är kompatibel med VeSync vilket är Cosori’s egna app, denna gör att du kan styra din air fryer från telefonen, här hittar du även en mängd recept och annat kul. Du får notifikationer i telefonen när maten är klar vilket är fantastiskt.

Utöver appen kommer den med två praktiska funktioner, ReHeat och KeepWarm. Dessa program gör just vad de säger, Reheat återuppvärmer mat som stått i kylen och KeepWarm håller maten varm om du inte är redo att äta när den är klar.

En av faktorerna som gör att Dual Blaze från Cosori vinner airfryer bäst i test bagden 2024 som bästa airfryer. Den funtion vi uppsaktar mest är att du slipper vända på maten då den tillför värme både uppe och nedifrån (därav namnet dual blaze). Detta är något vi tror att andra airfryers också borde addera till sina arsenaler.

Rengöring

Efter maten är den enkel att rengöra och du kan kasta korgen i diskmaskinen. Tack vare korgens non-stick beläggning i teflon slipper du hårt fäst smuts. Väldigt lätt att rengöra då man kan ta ut hela korgen och dess bottenplatta.

Tillbehör

Tillbehörspaketet kostar 999;- och ger dig det mesta du behöver, tyvärr kan du inte köpa delarna separat om du skulle vilja det som hos Philips. De är även ett universalt tillbehörspaket och kan anses vara lite litet till en modell av denna storleken.

Köps till lägst pris hos Cervera.se

COSORI DUAL BLAZE
Airfryer bäst i test – 2024

Mått 36,5×44,5×37,5 | Vikt 6,3 kg

Amazon icon pryltest

Cosori Dual Blaze får högsta betyg av oss och har idag ett snitt på 4,7/5 stjärnor på Amazon.com. Detta är idag den bästa airfryer du kan köpa och förtjänar därför badgen ”Airfryer bäst i test”.

Cosori Dual Blaze får högsta betyg av oss och har idag ett snitt på 4,7/5 stjärnor på Amazon.com

TESTAD PRYLTEST

Philips Airfryer XXL

Philips airfryer XXL bäst i test pryltest
 • Kapacitet: 7,3 liter/1,4 kg
 • NutriU App
 • Effekt: 2250w
 • Max temperatur: 200°C

Philips Airfryer XXL HD9870

Airfryer XXL HD9867 från Philips är en svårslagen premium produkt. Denna kommer med något av en facelift och finns i Svart/Koppar samt Vit/Champange och är en stor airfryer. Philips Airfryer XXL är Philips mest exklusiva och bästa airfryer och har vunnit airfryer bäst i test i många olika tester, flera år i rad.

Denna Philips Airfryer XXL kommer med 5 förinställda program som Philips kallar för SmartChef. Detta för att du ska slippa tänka så mycket när du lagar mat, dessa förinställningar är pommes frites, potatis, fisk, kycklingklubbor samt kyckling. Den har även bland annat likt Cosori Dual Blaze också en funktion för att hålla maten varm i upp till 30 minuter och kan tillaga en hel kyckling. Även med denna airfryer kan du ställa in temperatur manuellt inom intervallet 40-200 C.

Detta är testets största pjäs, en stor airfryer (eller åbäke beroende på hur man ser det). Den mäter 30 x 40 x 43 cm* och paketet väger hela 11 kg! Ingenting du vill lyfta upp och ner från köksbänken helt enkelt. Detta ger den dock en stor kapacitet på hela 7,3 liter och likt Cosori Dual Blaze slukar även denna en hel kyckling på upp till 1,4 kg utan problem vilket ger stora mänger mat till hela familjen.

Detta är en Philips airfryer vilka kommer med NutriU-appen. Här hittar du tillräckligt med recept för att aldrig behöva tänka på vad du ska äta igen. Dock är den inte ”Smart” i den bemärkelsen att den går att styra från telefonen. Tyvärr har den inte heller någon återuppvärmingsfunktion vilket vi hade uppskattat.

Rengöring

Även denna airfryer kommer med en non-stick korg som tål maskindisk som Philips kallar för QuickClean.

Tillbehör

Philips har tillbehör av alla slag vilket alltid är trevlig, tyvärr dock inte i paket och allt säljs separat för mer än hälften än vad Cosori’s tillbehörspaket kostar. Men har man några kronor över är PHILIPS tillbehör fortfarande ett bra val.

Köps till lägst pris hos Webhallen.se

Philips Airfryer XXL HD9870

Mått 32,2×43,3×31,6 | Vikt 8 kg

Är Philips Airfryer XXL HD9867 och HD9870 två olika airfryers?

Detta måste vara en av Philips mest vanliga frågor. För att inte testa två relativt lika produkter har vi valt att istället specificera skillnaderna mellan HD9867 90 och HD9870 20.

Philips airfryer HD9867/90 är den variant som kommer i Svart/Koppar och HD9870/20 är den som kommer i Vit/Champange. HD9870/20 kommer även med extra tillbehör som gör det möjligt att experimentera med bakning i sin airfryer, det kostar dock några hundralappar extra.

Här får du en bra airfryer oavsett vad du väljer, även då storebror är något dyrare så är funktionerna identiska och tillbehör samt färgkombination är anledningen till priset. Du får själv välja om de är nödvändigt. Personligen hade vi på Pryltest valt den som ser snyggast ut på köksbänken.


prisjakt ikon pryltest

Philips Airfryer XXL har idag ett snitt på 4,7/5 stjärnor på Prisjakt.se.

TESTAD PRYLTEST

Xiaomi Mi Smart

Xiaomi Mi airfryer bäst i test pryltest
 • Kapacitet: 3,5 liter
 • Smart med app
 • Effect: 1500W
 • Vred med OLED
 • Max temperatur: 200°C

Xiaomi Mi Smart Airfryer

I detta fallet har Xiaomi gjort en dunderjobb med en fantastisk airfryer till ett fantastiskt pris. Xiaomi är kända för att leverera bra produkter till bra priser, vilket de med jämna mellanrum gör. Detta är enligt oss den bästa airfryer du kan hitta i denna prisklassen. Istället för en stor skärm kommer den med ett vred med OLED-display som är väldigt enkel att använda, det tycker vi är en fin touch.

Xiaomi Mi Smart kommer med 8 förinställda program, pommes frites, kyckling, fisk, biff, räkor, grönsaker, kakor och torkning. Anledningen till att vi vill putta denna ovanför Cosori Premium Airfryer är inte endast på grund av vad man får för priset, det är bland annat även den enda airfryern på listan med torkfunktion. Cosori erbjuder dock också sin Premium-variant med torkfunktion men då för ett högre pris (Vi gillar dock Cosori Dehydrator i rostfritt stål).

Detta är den minsta airfryer vi har på listan, men den förtjänar definitivt sin plats. Detta för att den utan tvekan är bäst i test i sin prisklass. Xiaomi Mi Smart mäter 33.5 x 25 x 30.5 cm och väger 3,9 kilo. Detta gör det möjligt att bland annat laga mat och sedan ställa undan. 3,5 liter till en hel familj som Xiaomi påstår är dock inte en tillräckligt stor kapacitet för en familj, 2 vuxna och 1 mindre barn möjligtvis.

Denna airfryer kommer med en egen app, Mi Home. Här kan du med appen starta, pausa samt få tillgång till extra airfryer recept. En Airfryer i denna prisklassen med inte bara en app utan även en välgjord och kompatibel sådan är rent ut sagt fantastiskt. Tycker du om Xiaomi generellt hamnar även deras andra modeller och produkter i samma app om du har flera olika!

Rengöring

Enligt Xiaomi är den inte anpassad för att diskas i diskmaskin som andra modeller vi testat, nördar som vi är testade vi självklart ändå. Efter hårt användande och högtempererade tvättar i diskmaskin såg vi dock att slitage börjar uppstå relativt fort, vi rekommenderar handtvätt. Detta medför att den inte är helt lätt att rengöra, men för priset den har kan vi inte räkna med att den skulle vara lika bra som som de övriga i detta test.

Tillbehör

Xiaomi har inte några egna tillbehör för denna airfryer, det är dock inte något större problem då tillbehör för airfryer finns över hela internet. Om du köper universala tillbehör till denna airfryer, var då noga med att de får plats i en airfryer på 3,5 liter!

Köps till lägst pris hos Webhallen.se

Xiaomi Mi Smart

Mått 25,2×30,4×33,5 | Vikt 4,2 kg

prisjakt ikon pryltest

Xiaomi Mi Smart Airfryer som gör allt i litet format och har idag ett snitt på 4,8/5 stjärnor på Prisjakt.se.

TESTAD PRYLTEST

COSORI Premium Airfryer

cosori premium airfryer bäst i test pryltest
 • Kapacitet: 5,5 liter/2,5kg
 • Smart med app
 • Effect: 1700W
 • Pekskärm
 • Max temperatur: 205 C

COSORI PREMIUM AIRFRYER

Denna Premium airfryer från Cosori har toppat många listor länge och är den mest sålda i USA och troligtvis även i världen. Efter sin lansering 2019 börjar dock den teknologi som tidigare varit revolutionerande nu dyka upp hos konkurrenterna. Detta är fortfarande en fantastisk airfryer, vi tycker dock den är lite dyr 2024 jämfört med konkurrenterna.

Cosori Premium har 12 förinställda program för olika livsmedel, tyvärr dock inte olika typer av tillredningsprogram som storebrodern Dual Blaze. Här får du bland annat kött, fisk, pommes frites, fryst mat etc i fler varianter än någon annan air fryer erbjuder. Även denna airfryer har funktionen som gör att du kan hålla maten varm efter att den är klar i upp till 30 minuter. Detta är en funktion de flesta toppmodeller idag erbjuder vilket vi välkomnar varmt. Med en maximal tid och temperatur på 60min/205 C garanterar den en krispigt resultat på samtliga måltider.

Detta är medelstor maskin som inte nödvändigtvis behöver vara ett aber på diskbänken, den mäter ungefär 25,5 x 39,5 x 32 cm och väger 5,4 kilo. Något för stor för att flytta fram och tillbaka men liten nog att ta med sig till stugan eller i husvagnen över en helg.

Alla Cosori airfryers kommer med VeSync-appen även om alla inte är SMART. Just Cosori Premium airfryer finns i olika utföranden, bland annat även i Smart och kostar 2990;-, men om man vill ha en Smart Cosori hade vi köpt Cosori Dual Blaze vilket enligt oss är den bästa airfryer du kan köpa idag. Oavsett priset är detta en premium airfryer.

Rengöring

Cosori Premium kommer en innerkorg samt en ytterkorg. Innerkorgen tål med sin non-stick beläggning i teflon som är PFOA/BPA-fri att diskas i diskmaskin. Den är därför väldigt enkel att rengöra.

Tillbehör

Precis som Dual Blaze har Cosori Premium airfryer ett universalt tillbehörspaket till samtliga av sina airfryers. Du hittar de här.

Köps till lägst pris hos Cervera.se

COSORI Premium Airfryer

Mått 25,4×25,4×31 | Vikt 5,2 kg

Amazon icon pryltest

COSORI Premium Airfryer har idag ett snitt på 4,7/5 stjärnor på Amazon.com och är troligtvis världens mest sålda airfryer. Den har innan lanseringen av Dual Blaze toppat många Airfryer bäst i test.

COSORI Premium Airfryer har idag ett snitt på 4,7/5 stjärnor på Amazon.com

TESTAD PRYLTEST

Philips Avance Collection Airfryer XXL

Philips avance collection airfryer bäst i test pryltest
 • Kapacitet: 7,3 liter/1,4 kg
 • NutriU-App
 • Effekt: 2250w
 • Pekskärm
 • Max temperatur: 200°C

Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650 90

Att två Philips produkter hamnar på samma lista är ingen skräll, de har länge levererat kvalitativa köksredskap och är oftast ett bra val oavsett vad du behöver. Philips Avance Collection airfryer XXL HD9650 90 är en något billigare modell än Philips Airfryer XXL HD9870 men bara marginellt sämre enligt oss och många andra.

Avance Collection Airfryer XXL kommer likt storebror med 5 förinstallerade matlagnings program, frysta pommes frites, kött, fisk och kycklinglår. Även denna airfryer har funktionen som gör att du kan hålla maten varm efter att den är klar i upp till 30 minuter. Denna funktion har blivit lite av en kvalitetsmärkning när det kommer till att välja en bra airfryer. Med en maximal temperatur på 200C kan du laga majoriteten av det du vanligtvis lagar i ugnen.

Detta är också en maskin i största laget att ha framme på diskbänken, den mäter 42 x 32 x 30 cm och väger 7 kilo. Den har en stor kapacitet på hela 6.3 liter vilket är mindre än HD8970, men gott nog för hela familjen upp till 5 personer. Denna airfryer garanterar jämnt lagad mat upp till 1,4 kg. Du kan alltså i denna modell laga lika stora mängder mat som i PHILIPS topmodell.

Även denna kommer med NutriU-appen. Här hittar du tillräckligt med recept för att aldrig behöva tänka på vad du ska äta igen. Tyvärr har inte denna heller någon återuppvärmingsfunktion och kan inte heller styras genom NutriU-appen.

Rengöring

Avance collection airfryer XXL kommer med en korg som går att köra i diskmaskinen. Dock endast den löstagbara non-stick teflon behandlade delen vilket gör att det inte är den airfryer som är mest enkel att rengöra efter användning.

Tillbehör

Likt Philips airfryer HD8970 finns det en uppsättning tillbehör som går att köpa till, vi hade dock uppskattat en större paket eller ett lägre pris på den enskilda tillbehören.

Köps till lägst pris hos NetonNet.se

Philips Avance Collection Airfryer XXL

Mått 43,3×31,6×31,6 | Vikt 8 kg

prisjakt ikon pryltest

Philips Avance Collection Airfryer har idag ett snitt på 4,7/5 stjärnor på Prisjakt.se och är enligt oss PHILIPS mest prisvärda airfryer

Philips Avance Collection Airfryer har idag ett snitt på 4,7/5 stjärnor på Prisjakt.se

OBH Nordica Actifry Genius

OBH Nordica Actifry Genius bäst i test airfryer pryltest
 • Kapacitet: 1,7 kg
 • Roterande omrörare
 • Effect: 2225W
 • Touchskärm
 • Max temperatur: 220°C

Actifry Genius

Actifry och Airfryer är ju inte samma sak! Nej, men de båda använder sig av varmluft för att tillaga livsmedel även om de är olika utformade. Mer om skillnaderna mellan air fryer och actifry hittar du längre ner i testet! Även om den inte är som ”andra airfryers” är den enkel att använda och förtjänar enligt oss en plats på listan men sin unika design.

OBH Nordica Actifry Genius garanterar väl tillagda livsmedel på upp till 1,7 kg och har 9 förinstallerade matlagnings program. Bland annat pommes frites såväl som fisk, grönsaker, kött och desserter. Vi skulle vilja påstå att den på grund av sin design är optimal för pommes frites och andra mindre livsmedel, detta då den har en ”arm” i korgen som rör om dina pommes frites under tillagningen. Den kommer med en timerfunktion på upp till 60 minuter och har den högsta max temperaturen i vårt test på 220 C.

Denna OBH Nordica Actifry Genius har en något mer avvikande design då den per definition inte är en airfryer. Den ser något mer ut som en riskokare alternativt en slow cooker med sin breda och låga design. Detta gör den inte fulare på något sett, med sin glanssvarta finish gifter den sig bra i de flesta kök. Den mäter 49 x 30 x 380 och vägen ca 7 kg vilket känns stabilt.

Även OBH Nordica har nyligen lanserat en ny app för recept och tips, tyvärr är dock inte denna Actifryer i smart variant så du kan styra den från telefonen.

Rengöring

Actifry genius är enkelt att rengöra då alla löstagbara delar är anpassade för att köras i diskmaskin, behållaren i airfryern är bara att torka av med en lätt fuktad trasa.

Tillbehör

Då OBH Nordica Actifry genius som sagt inte är en airfryer passar inte vanliga universala tillbehör som vanligtvis finns till airfryers. Detta gör den något snävare i sin användning och lite tråkigare även om det fortfarande är en bra produkt som gör vad den ska.

Köps till lägst pris hos Bagaren och Kocken

OBH Nordica Actifry Genius

OBH Nordica Actifry Genius har inte fått tillräckligt med röster på någon tillförlitligt platform för att göra en säker bedömning.

TESTAD PRYLTEST
Pryltest Airfryer bäst i test banner

Allmänt om airfryers

Vad är en airfryer?

airfryer pryltest bäst i test 2023 icon

Air fryer, även kallad luftfritös är en relativt ny köksmaskin som dykt upp på de svenska köksbänkarna och erbjuder hälsosam och god mat med lite eller ingen olja eller stekfett. De flesta airfryers påstår sig kunna leverera friterad mat, faktum är att en airfryer inte är lika bra eller ens kan fritera mat alls, mer om det nedan.

Och hur fungerar en airfryer?

En airfryer använder sig av varmluft likt en ugn, men har också en fläkt som gör att luftflödet cirkulerar runt maten. Detta gör att man kan man ”fritera” livsmedel utan olja. Kort sagt kan man säga att en airfryer är en hälsosammare variant av den så kallade traditionella fritösen, de som skiljer dom är att man inte använder olja för att tillaga sina livsmedel. Du kan laga samma maträtter, om inte fler, med en airfryer jämfört med en traditionell fritös även om vi inte vill påstå att resultatet i en airfryer blir det samma som i en fritös. Egentligen är en airfryer mer lik en ugn än en fritös även om du i en airfryer kan få en krispig yta likt i fritösen.

I en air fryer finns generellt ett värmeelement som strålar värme likt en ugn men också en fläkt som gör att värme cirkulerar runt i behållaren. Tack vare detta leder det till att varje del av maten uppnår samma uppvärmningstemperatur över hela ytan (likt en fritös), när du ska laga mat får du alltså en liknande stekyta överallt och den bränns inte på en specifik sida. Man placerar råvarorna i en korgen/behållaren som du sedan skjuter in i din airfryer, värmeelementet och fläkten ser sedan till att varmluft cirkulerar runt din måltid.

Är en airfryer avancerad?

En airfryer är ett enkelt och säkert sätt för både vuxna och barn att laga mat på. Detta då man verkligen laga allt mellan himmel och jord i en airfryer, bland annat pommes frites, grönsaker, klyftpotatis, kycklingklubbor, panerad fisk och mycket mer goda maträtter. Pluset är att dessa rätter kan lagas utan att behöva använda massor av olja, inga ytor att bränna sig på och inget

Blir maten hälsosammare i en airfryer?

En airfryer har fått en stämpel som ett mer hälsosammare alternativ, men är detta sant?

En airfryer gör inte onyttiga livsmedel nyttiga, men en airfryer kräver inte tillsatt olja eller mattfett likt traditionella fritöser. Detta medför att i sig att dina livsmedel blir mer kalorisnåla då resultatet kräver inget eller mindre fett än traditionella tillagningsmetoder.

Behöver man ha en airfryer?

En airfryer gör matlagning enkelt, något som de flesta köksmaskiner kanske brukar ha som ledord. Men att använda en airfryer för att baka, laga pommes frites eller värma upp mat kommer underlätta för dig. När du exempelvis steker något i en stekpanna finns det stor risk att det blir bränt om du lämnat köket, med en airfryer kan du gå och göra något annat under tiden utan risk för sämre resultat.

Vi har blivit väldigt förvånade och positivt överraskade över hur mycket man kan göra i en airfryer samt hur snabbt och enkelt det är att tillaga maten. Generellt finns det inget du behöver ställa in, tryck på ett program, kasta ner mat och kör igång.

Allmänna tips när man ska använda en airfryer

Fyll inte upp korgen för mycket. Vill man att maten ska få en fin yta och bli krispig så är det viktigt att se till att korgen i din airfryer inte blir överfylld. Om man lägger i för mycket mat finns risk att blir det inte blir jämt tillagat.

Om din air fryer har en förvärmningsfunktion, värm upp airfryern innan. För att förhindra att maten blir torr eller bränd är det viktigt att förvärma airfryen till den temperatur man vill ha. Att förvärva en airfryer tar generellt endast några minuter beroende på storleken på din airfryer. Psst, Cosori Dual Blaze med sina två värmeelement kräver ingen förvärmning vilket är en av anledningarna till att den fick sin förstaplats i vårt bäst i test.

Skaka och rör runt i korgen ofta. När du lagar exempelvis klyftpotatis, pommes frites, kycklingvingar, grönsaker eller liknande så blir det en jämnare tillämning om man skakar korgen med några minuters mellanrum. Detta oavsett om användarhandboken säger det eller inte.

Är en airfryer energisnål och klimatsmart?

ENIRGISNÅL KLIMATSMART AIRFRYER BÄST I TEST PRYLTEST

En airfryer är ett enkelt och effektivt sätt att laga mat som också generellt kräver mindre energi än en ugn. Då en air fryer använder cirkulerande luft på en mindre yta är det ett bra val för de som vill minska sitt energiförbrukning. Detta beror på att den är mer energieffektivt än en ugnen och därmed och mer miljövänlig.

Generellt drar i snitt en ugn och en airfryer lika mycket (ca 1700W), så varför är det bättre med en airfryer? Jo, för de att oavsett vilken airfryer du väljer så är den mindre än ugnen, vilket går fortare att värma upp (2024 oftast inte alls). Dessutom arbetar en airfryer med cirkulerande luft istället för stillastående som en ugn gör. Dessa två faktorer i kombination medför på det hela att processen går mellan 20-40% snabbare än ungen, vilket ger en lägre elförbrukning.

Om elförbrukningen är en stor fråga för dig, börja med att kontrollera din ugn, oftast har äldre ugnar högre förbrukningar. I dessa fall spelar det ingen större roll vilken vilken airfryer du köper, din förbrukning kommer sjunka. Om du däremot har en helt ny ugn och ändå vill komma ner i elförbrukning så är det värt att se över elförbrukningen på den airfryer du är sugen på, även om den är mer energieffektiv kan det vara marginell skillnad. Se Xiaomi Mi Smart som är den mest energisnåla i vårt test HÄR!

 • Hur stor airfryer behöver jag?

  Generellt brukar man säga att en airfryer borde ha en kapacitet på 1 liter/person. Däremot så rekommenderar vi att välja en något större då maten har en tendens att få en jämnare tillagning om man inte fyller korgen med livsmedel.

 • Behöver jag en airfryer med app?

  Absolut inte, även om vi på pryltest.se tycker det är trevligt! En airfryer med app är oftast inte bättre än en airfryer utan, även om de olika applikationerna oftast erbjuder funktioner och justeringar som utökar en airfryers möjligheter.

 • Varför rekommenderar ni en airfryer som inte vann?

  Xiaomi Mi Smart är inte lika bra som Cosori Dual Blaze, därav dess placering. Enligt oss är dock Xiaomi Mi Smart en mycket prisvärd airfryer som erbjuder många av de funktionerna som de mer prissatta till ett lägre pris.

 • Vad är skillnaden mellan Airfry och Actifry?

  Actifry har en oftast en inbyggd funktion som rör om dina livsmedel under tillagning och är oftast något rundare i sin design. Dessa lämpar sig bäst för mindre grönsaker och pommes frites.

  Den negativa aspekten är att det blir svårt att tillaga livsmedel som ska ligga still, exempelvis köttstycken och kyckling.

Kundrecensioner och expertbetyg

Kundrecensioner: Denna faktor kan ge en djupare förståelse för hur väl en airfryer presterar. Tidigare kunders bedömning ger en pålitlig indikation på ugnens totala kvalitet och effektivitet. Under var enskild produkt publicerar vi ett nuvarande omdöme från den mest pålitliga plattformen.

Genom att jämföra expertbetyg får potentiella köpare en unik möjlighet att göra ett välgrundat val. Det erbjuder insikt i produktens prestanda under verkliga förhållanden samt dess tekniska förmåga och värde för priset. Vi jämför alltid andra tester och recensioner för en korrekt slutsats.

Testutförande för Airfryer bäst i test

Detta testet är ett Metatest där vi jämfört specifikationer, design, kundomdömen, tidigare testresultat, användarvänlighet och pris för att sedan dela ut titeln ”Airfryer Bäst i test”. I de fall korrekt placering inte varit självklart har vi genomfört en verklig jämförelse. I de fallen vi genomfört ett fysiskt/faktiskt test av en produkt har vi under produktrecensionen placerat vår gröna badge ”TESTAD – PRYLTEST.SE” för förtydligande. Testvinnaren testas alltid oavsett om placeringen är självklar eller inte, i detta fall är vi ytterst säkra på att rätt airfryer fått titeln ”Bästa airfryer”.

Pryltest bäst i test emblem bage

COSORI Dual Blaze – Airfryer Bäst i test 2024

cosori dual blaze bäst i test pryltest

VÅRT BETYG: COSORI DUAL BLAZE

Alla specifikationer i ”Airfryer bäst i test 2024” kommer från respektive produkts hemsida eller användarhandbok. Design/användarvänlighet är våra egna åsikter och kundomdömen/tidigare testresultat nämns och länkas i artikeln.

Mått airfryer pryltest
TESTAD-PRYLTEST-2023-BAST-I-TEST BW
Pryltest bäst i test emblem bage

*1 Alla mått är i Längd x Djup x Höjd

Våran badge ”TESTAD – PRYLTEST” under en recension påvisar att vi utfört ett fysiskt test av denna produkt.

Vill du veta om en produkt fortfarande är ”Airfryer Bäst i test”? Se samtliga regerande mästare HÄR.

Se även något av våra många andra bäst i test HÄR

5 kommentarer till “Airfryer”

 1. Hej Per!

  Tydligen är vikten i KG den vikt på dina livsmedel som Cosori och Philips kan garantera blir korrekt tillagade på de olika förinställda programmen.

  Ha en fortsatt trevlig dag!

 2. Hej
  Jag undrar varför ni inte tar upp det bästa med Dual blaze för många vet inte det.
  I dom olika programmen är det olika under och övervärme vilket är viktigt när man tex vill ha sky till sås, eller om något fått mycket färg ovanpå men inte är färdigt igenom.
  Det är synd att det inte finns med i instruktionsboken för många trycker bara på ett program och använder utan att veta.

 3. Hej Sussie!

  Precis som du säger har vi också märkt att det olika över- /undervärme i de olika programmen. Tyvärr har vi dock inte lyckats hitta någon information om hur värmen i de olika programmen är fördelad. Har du någon form av information f¨r du gärna skicka den till oss så uppdaterar vi testet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *