Hoppa till innehåll
Blender bäst i test pryltest banner

Blender
Bäst i test

2024

Blender bäst i test pryltest banner

Blender
Bäst i test

2024

Inlägget innehåller annonslänkar

Att välja rätt blender är inte alltid helt lätt, det man först behöver reda ut är vad man själv har för behov av maskinen. Olika blenders har olika funktioner, och då vill man hitta en som passar en egna brav och tankar. Hur vill man att rörorna och smoothies ska vara i konsistensen, ska den ha en iskrossfunktion, ska man kunna tillreda varmare ingredienser för att kunna göra soppar eller liknande. Vilken blender är bäst? Läs vårt blender bäst i test!

Bäst i test – Blender 2024

Magimix Le blender

Blender bäst i test – 2024

Magimix power blender bäst i test pryltest

Motoreffekt: 1 200 Watt
Markerad volym kanna: 1,8 liter
Totalhöjd med lock: 42 cm
Material kanna: Glas
Pulsfunktion: Ja
Antal förinställda program: 4
Stav: Ja

Magimix Le blender

Magimix är ett franskt märke. På den svenska marknaden finns denna blender i rostfritt stål, svart, krom och orange. Denna Blender är stabil, har förinställda automatiska program, pulsfunktion, lätt att använda och en blenderstav som följer med. Den är enligt oss både estetiskt tilltalnande och erbjuder många trevliga funktioner. Därför vinner den ”Blender bäst i test 2024”.

Fördelen med en blenderstav är att det underlättar att skrapa ur kannan om man exempelvis gjort en lite tjockare röra som har svårt att rinna ut av sig själv. Kannan är gjort i tjockt glas och maskinen är stabil i sin utformning vilket gör att den står stadigt under användning. Kannan kan man tycka är i tyngsta laget. Men det gör den stabil och rejäl, vilket många tycker är bra.

En annan fördel med denna blender är att det går att skruva av botten på kannan. Det gör det enkelt att rengöra kannan och knivarna ordentligt. Det visa sig dock att något som är viktigt är att man sedan skruvar tillbaka botten ordentligt så den inte sitter löst och t.ex. smoothie rinner ut över köksbänken.

Köps till lägst pris hos Elgiganten.se

Magimix Le Blender
Blender bäst i test 2024
prisjakt ikon pryltest

Magimix Le Blender får högsta betyg av oss och har idag ett snitt på 4,8/5 stjärnor på Prisjakt.se. Detta är idag den bästa blender du kan köpa och förtjänar därför badgen Blender bäst i test – 2024

Magimix Le Blender får högsta betyg av oss och har idag ett snitt på 4,8/5 stjärnor på Prisjakt.se

TESTAD PRYLTEST

Wilfa Xplode Vital blender

wilfa xplode vital blender bäst i test pryltest

Motoreffekt: 1 800 Watt
Markerad volym kanna: 1,8 liter
Totalhöjd med lock: 43 cm
Material kanna: Glas
Pulsfunktion: Ja
Antal förinställda program: 3
Stav: Nej

Wilfa Xplode Vital Blender

Wilfa är ett nordiskt märke som funnit med under lång tid och har ett brett sortiment av köksmaskiner och andra elektriska maskiner/apparater för hemmet. Detta är en blender som ligger i mellan skiktet vad gäller pris i Wilfas sortiment.

Den har en rejäl behållare av glas som tål maskindisk. Glaskannan tål temperaturer upp till 90C vilket gör det möjligt att använda blender för tillagning av varma soppor och såser. Den är lätt att använda och har tydlig knappar för funktionerna och hastigheterna. Blendern har förinställda automatiska program såsom smootgiefunktion, iskrossfunktion och olika hastighets- och effektinställningar. Maskinen har också ett automatiskt rengöringsfunktion. Så för den normala användaren finns alla standardfunktioner. Knivarna är avtagbara så det är enkelt att rengöra ordentligt.

I denna blender från Wilfa får du mycket för pengarna, den får fullt godkänt när det gäller smoothies och röror då konsistensen blir bra. När man ska krossa is är resultatet också fullt godkänt för att kunna göra drinkar. Det kan dock i vissa fall förekomma att alla isbitar inte blir lika i storleken. Nackdelen här är likt dom andra att botten har en kraftig luftning vilket gör det svårare att rengöra om man inte tar bort botten från kannan. Denna blender räcker gott och väl och fyller funktioner som en normal användare oftast behöver gällande en blender.

Köps till lägst pris hos Komplett.se

Wilfa Xplode Vital Blender
checkmark pryltest.se

FÖRDELAR

• Stark motor
• Kan diskas i maskin
• Robust

prisjakt ikon pryltest


Wilfa Xplode Vital blender har idag ett snitt på 4,3/5 stjärnor på Prisjakt.se och är definitivt en prisvärd blender.

TESTAD PRYLTEST

Smeg Blender BLF01

Smeg Blender BLF01 blender bäst i test pryltest

Motoreffekt: 800 Watt
Markerad volym kanna: 1,5 liter
Totalhöjd med lock: 40 cm
Material kanna: Tritan (BPA-fri plast)
Pulsfunktion: Ja
Antal förinställda program: 3
Stav: Nej

Smeg Blender BLF01

Denna blender från Smeg har en estetisk och snygg design och du kan välja bland flera olika färger. Behållaren är i BPA-fri tålig tritanplast. Behållaren är lite mindre och motorn är inte lika stark som andra blenders i samma prisklass.

Blendern från smeg har förinställda automatiska program för is, smoothie och pulserande. Den har fyra olika hastigheter med soft start. Behållaren är värmetålig vilket gör att du kan mixa varma ingredienser. Du kan lossa behållarens botten för att kunna rengöra den enkelt. Både kannan och locket kan diskas i maskin, men knivbladen rekommenderas att diska för hand.

Enkelt sagt är denna blender från smeg snygg att ha framme på köksbänken, den är robust och smidig att använda samt lätt att rengöra. Denna blender passar nog bäst till den som använder blundern mest för att göra smoothies eller enklare röror med tanke på motorkraft. Den är även dyrare jämfört med andra blenders med samma motoreffekt och program. Här betalar man mer för designen och märket än för själva maskinen.

Köps till lägst pris hos Elgiganten.se

Smeg Blender BLF01
prisjakt ikon pryltest


Smeg Blender BLF01 har idag ett snitt på 4,0/5 stjärnor på Prisjakt.se.

TESTAD PRYLTEST

Utgångna produkter

OBH Nordica Hero 6700

OBH Nordica Hero 6700 blender bäst i test pryltest

Motoreffekt: 1 400 Watt
Markerad volym kanna: 1,75 liter
Totalhöjd med lock: 43 cm
Material kanna: Glas
Pulsfunktion: Ja
Antal förinställda program: 3
Stav: Nej

Denna blender har en kraftfull motor och trots detta kan du få blendern till ett bra pris. Blender är lätt att använda med dess tydliga knappar. Det är en rejäl behållare som är gjord i glas och tål maskindisk vilket gör den enkel att rengöra ordentligt. Den har förinställda automatiska program för smoothie, iskross samt pulsfunktion (vilket på denna kallas intervaller). Något som sticker ut med denna är de sugproppar undertill som gör att maskinen står stabil under användning.

Med tanke på priser så gör blendern det den ska, den får till bra röror och smoothie med okej konsistens, men kan i vissa fall förekomma större bitar om det är mycket frusen frukt man mixar samtidigt. Du kan också köra varma ingredienser i denna blender, men man har dock satt en begränsningar på värmen på ingredienserna på max 80C. En nackdel är att botten i kannan har en skarp lutning, vilket gör det svårt att rengöra ordentligt utan att skruva av botten eller diska den i diskmaskinen.

OBH Nordica Hero 6700

Hamilton Beach Professional

Hamilton Beach Professional blender bäst i test pryltest

Motoreffekt: 1400 Watt
Markerad volym kanna: 1,8 liter
Material kanna: Tritan
Pulsfunktion: Ja
Förinställda program: 4
Stav: Ja

Denna blender är i den högre prisklassen, men den har en stark motor och många funktioner vilket gör den prisvärd för den som vill ha flera funktioner och använder den ofta. Den har en stor och rejäl kanna som är gjord av okrossbar Tritan. Locket på denna blender har ett inbyggt påfyllningslock där du medans blendern är igång kan fylla på med fler ingredienser för att göra dressingar och marinader.

Blendern har förinställda automatiska program för smoothie, iskross, varm soppfunktion och heljuicefunktion för bekväm och enkel användning. Den har även en pulsfunktion med valfri hastighet samt en steglös hastighetsreglering som gör användningen enkel.

Det estetiska utseendet var inget som gick hem hos oss och något man kanske inte vill ha framme på köksbänken hela tiden. Vilket är synd då en blender kan göra sig fin som inredning i köket om den har en tilltalande design.

Hamilton Beach Professional
checkmark pryltest.se

FÖRDELAR

• Enkel att använda
• Kraftfull motor
• Billigare i jämförelse med andra varumärken

Blender bäst i test pryltest banner

Allmänt om blender

En enkel riktlinje är att välja en blender med en rejäl motor. Även fast den kanske är lite dyrare så är det en investering eftersom dom oftast klarar med och håller längre i längden. En rejäl motor brukar man generellt säga är från 800 watt och uppåt. Med en rejäl motor kan du slå sönder stora grönsaksbitar, nötter och is samt blanda glass och mastiga röror eller soppor. En stark motor är bra, men kanske mindre miljövänlig då den generellt drar mer energi. Men något man kan tänka på då är att man använder oftast inte en blender under en längre tid, utan oftast under bara några minuter. Vilket gör att det inte gör så stor skillnad på energiförbrukningen.

Några enkla tips för att få ett bra resultat när man använder sig av en blender

 • Börja alltid med vätskan som ska tillsättas.
 • Är det mycket hårda ingredienser och stora bitar så får man tillsätta lite åt gången.
 • Lägg det tyngsta ingredienserna högst upp så hjälper dom till att trycka ner ingredienserna mot botten och knivarna.
 • Ska du krossa is (eller andra fasta ingredienser) så är det bra att alltid hälla i lite vatten först.

Vad är skillnaden mellan blenders och mixers?

Det finns många produkter som kan utföra samma arbete, men vilken är optimal? Det som passar allra bäst för en blender är att mixa saker med relativt mycket vätska, exempelvis smoothies. Detta genom de små små knivar som mixar dina råvaror. Det går också bra att blanda smet av olika slag, t.ex. för våfflor eller pannkakor. En blendermaskin som har en lite kraftigare motor kan krossa is och olika frön och även hacka vissa sorters grönsaker.

Men en blender kan även kallas för mixer ibland vilket kan vara förvirrande, detta eftersom en matberedare också kan kallas för mixer i vissa fall. Men skillnaden mellan dessa två maskiner är deras funktioner. En matberedare kan ofta göra allt som en blender kan göra men en blender kan inte göra allt som en matberedare kan. Matberedare har ofta flera olika delar och förutom att mixa kan en matberedare blanda olika sorters degar, vilket en blender inte klarar av.

Vad kan du göra med olika blenders?

Man kan nästan säga att det finns obegränsat mycket du kan göra med en blender, och det vanligaste man pratar om är smoothie vilket bara är en av dom. Här radar vi upp en del exempel på vad du kan använda en blender till.

 • Blanda olika såser, röror, marinader
 • Mixa soppa
 • Blanda milkshake
 • Mixa kalla juicer och smoothie
 • Mixa hemmagjord barnmat
 • Vispa grädde
 • Krossa is

Vad finns det för fördelar med blenders?

Bra hjälp i köket – När den egna handkraften inte räcker till är blenders perfekt som hjälpmedel. Man får ett slätt resultat utan klumpar, vilket kan vara svårt att få till själv.

Det går fort – Man kan spara tid genom att använda en blender och dess knivar eftersom det går fortare än om man gör det själv. Det visa sig att det oftast bara någon minut max.

 • Är en blender diskmaskinsvänlig?

  Oftast är kannor i glas bara att lägga i diskmaskinen. Läs dock gärna igenom instruktionsboken om din blenders diverse plastdelar tål diskmaskinstvätt och vilken temperatur de i så fall ska diskas på.

 • Hur stor blender behöver jag?

  De flesta blenders har en storlek på mellan 1.5-2 Liter. Oftast är det botten på din blender som varierar i storlek. Har du köksluckor på ovandelen i ditt kök kan det vara värt att kontrollera att din blender kan stå upprätt under dom.

 • Kan jag krossa is med en blender?

  Det kan du i de allra flesta fall. Vi har dock märkt att de blenders som erbjuder en renodlad iskrossfunktion gör det både snabbare och bättre.

 • Vilket material ska en kanna vara?

  Vi rekommenderar en kanna i glas. Framförallt för att de kan diskas i diskmaskin. Men också för att de har en tendes att hålla längre, inte missfärgas eller bli skeva med tiden.

Kundrecensioner och expertbetyg

Kundrecensioner: Denna faktor kan ge en djupare förståelse för hur väl en blender presterar. Tidigare kunders bedömning ger en pålitlig indikation på ugnens totala kvalitet och effektivitet. Under var enskild produkt publicerar vi ett nuvarande omdöme från den mest pålitliga plattformen.

Genom att jämföra expertbetyg får potentiella köpare en unik möjlighet att göra ett välgrundat val. Det erbjuder insikt i produktens prestanda under verkliga förhållanden samt dess tekniska förmåga och värde för priset. Vi jämför alltid andra tester och recensioner för en korrekt slutsats.

Testutförande för Blender bäst i test

Detta testet är ett Metatest där vi jämfört specifikationer, design, kundomdömen, tidigare testresultat, användarvänlighet och pris för att sedan dela ut titeln ”Blender Bäst i test”. I de fall korrekt placering inte varit självklart har vi genomfört en verklig jämförelse. I de fallen vi genomfört ett fysiskt/faktiskt test av en produkt har vi under produktrecensionen placerat vår gröna badge ”TESTAD – PRYLTEST.SE” för förtydligande. Testvinnaren testas alltid oavsett om placeringen är självklar eller inte.

Pryltest bäst i test emblem bage

Magimix Le Blender bäst i test 2024

Magimix power blender bäst i test pryltest

Köps till lägst pris hos Elgiganten.se

VÅRT BETYG: Magimix Le Blender

Alla specifikationer i denna artikel kommer från respektive produkts hemsida eller användarhandbok. Design/användarvänlighet är våra egna åsikter och kundomdömen/tidigare testresultat nämns och länkas i artikeln.

Mått airfryer pryltest
TESTAD-PRYLTEST-2023-BAST-I-TEST BW
Pryltest bäst i test emblem bage

*1 Alla mått är i Längd x Djup x Höjd

Våran badge ”TESTAD – PRYLTEST” under en recension påvisar att vi utfört ett fysiskt test av denna produkt.

Vill du veta om en produkt fortfarande är ”Blender Bäst i test”? Se samtliga regerande mästare HÄR.

Se även något av våra många andra tester HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *