Hoppa till innehåll
Köksassistent bäst i test banner pryltest

Köksassistent
Bäst i test

2024

Köksassistent bäst i test banner pryltest

Köksassistent
Bäst i test

2024

Inlägget innehåller annonslänkar

En bra köksassistent kräver en kraftfull motor, hög kvalitet och att det följer med och erbjuds flera bra tillbehör. Den behöver även en stor skål som rymmer stora mängder deg. Köksassistenten bör också ha en stilren och klassisk design som gör att den passar bra in i många kök. En köksassistent är en hjälpreda i köket och man får oftast mycket maskin för pengarna, oberoende på vilken maskin man väljer.

Köksassistent Bäst i test 2024

KENWOOD Chef XL

Köksassistent Bäst i test – 2024

Kenwood Chef XL KVL4100S köksassistent bäst i test pryltest
 • Många tillbehör
 • Pulsfunktion
 • Turbofunktion
 • Elektronisk hastighetsreglering

KENWOOD Chef XL KVL4100S

KENWOOD Chef XL KVL4100S är en köksassistent med hög kapacitet med en motoreffekt på 1200 watt och klarar därför av det flesta arbetsuppgifter inklusive tunga degar. Köksassistenten har en extra stor skål av rostfritt stål på 6,7 liter som följer med vilket innebär att man kan förbereda stora mängder deg för hela släkten. Den har en kapacitet för kakbotten på 5kg och fastare deg på 2,56kg.

Denna köksassistent är väldigt praktiskt och utrustad med flertalet användbara funktioner. Den har en justerbar höjd för visp och degkrok som du enkelt justerar genom en nyckel så den sitter på rätt höjd utifrån vad man använder den till. Justerbar hastighet genom ett vred och den har även ett stänkskydd som minimerar risken för stänk i köket.

Den vispar, knådar, rör och blandar med tillbehören ballongvisp, degkrok, k-spade och stänkskydd som följer med. En del av delarna kan diskas i diskmaskin. Det finns en hel del tillbehör som går att köpa till, över 25 tillbehör, som gör att du kommer kunna mixa, riva, tärna, mala kött och till och med göra pasta om det är något du är i behov av.

Tillbehör

Ballongvisp, degkrog, K-spade, stänkskydd

Köps till lägst pris hos Komplett.se

KENWOOD Chef XL KVL4100S
Köksassistent bäst i test – 2024

Mått: L38,5xB28xH34,5cm | Material: Borstad metall och skål i rostfri stål | Vikt: 7,7 kg | Watt: 1200 | Volym Bunke: 6,7 L

Komplett icon pryltest

KENWOOD CHEF XL får högsta betyg av oss och har idag ett snitt på 4,5/5 stjärnor på Komplett.se. Detta är idag den bästa köksassistent du kan köpa och förtjänar därför badgen ”Köksassistent bäst i test”.

KENWOOD CHEF XL får högsta betyg av oss och har idag ett snitt på 4,5/5 stjärnor på Komplett.se

TESTAD PRYLTEST

KitchenAid Artisan

KitchenAid Artisan 5KSM125 pryltest köksassistent bäst i test
 • Många tillbehör
 • 10 olika hastigheter
 • Snygg design

KitchenAid Artisan 5KSM125

KitchenAid har ett flertal olika serier av köksassistenter att välja mellan, grundmodellerna är Classic och Artisan Mini, den är den mest kända modellen Artisan och de två mer avancerade modellerna är Heavy Duty och Professional. KitchenAid Artisan 5KSM125 är en uppdaterad modell av 5KSM150 som delas upp i två modeller en mindre Artisan 5KSM125 och en större Artisan 5KSM175.

KitchenAid Artisan 5KSM125 är en klassisk köksassistent med en mottrekket på 300 watt. Den har 10 hastigheter vilket gör att du kan anpassa det efter alla tillfällen. Välj från hastighet 1 för långsam omrörning, upp till 6 för att vispa i normal hastighet och 10 för snabb vispning. Skål i rostfritt stål med en volym på 4,8 liter och skålen har även ett handtag för att enkelt flytta den. Du kan göra en deg för bröd eller bullar på 2 kg och en kakdeg på 2,7 kg.

Det följer med en del tillbehör när man köper denna köksassistent såsom ballongvisp, degkrok och flatblandare. Både bunken, degkroken och flatblandaren går att diska i diskmaskinen, ballongvispen rekommenderas att disk för hand i varmt vatten. Alla tillbehör kan ligga i skålen när köksmaskinen inte används. Det finns flertalet tillbehör, mer än 15 extra delar, att köpa till, vill du ha en multifunktionell maskin som både kan mala, pressa, strimla, tärna, svarva, stoppa eller kärna så kan denna maskin hjälpa till med allt om man köper till dom tillbehör man är intresserad av. Köksassistenten har en stilren och snygg design som gör att den passar bra in på köksbänken om man vill ha den framme och den finns även att köpa i flera olika färger.

Tillbehör

Ballongvisp, degkrog & flatblandare

Köps till lägst pris hos Elgiganten.se

KitchenAid Artisan 5KSM125

Mått: H36xB24xD37cm | Material: Gjuten metal | Vikt: 10,4 kg | Watt: 300 | Volym Bunke: 4,8 L

prisjakt ikon pryltest

KitchenAid Artisan 5KSM125 har idag ett snitt på 4,7/5 stjärnor på Elgiganten.se

TESTAD PRYLTEST

Electrolux Assistent

Electrolux Assistent E7KM1-4PB bäst i test köksassistent
 • Två bunkar
 • Skålbelysning
 • Mjukstartsfunktion
 • Pulsfunktion
 • Många tillbehör

Electrolux Assistent E7KM1-4PB

Electrolux Assistent E7KM1-4PB är en köksassistent med en stark motor på 1200 watt. Med vridreglaget kan man justera mellan 10 olika hastigheter som gör att man enkelt kan anpassa hastigheten efter vad till använder köksassistenten till. Det finns även en puls-funktion för den som vill attt det ska gå lite snabbare ibland.

Det följer med en del tillbehör när man köper denna köksassistent såsom ballongvisp, degkrok, flasblandare, stänkskydd med matningslucka och jäslock. Det följer även med två bunkar på 4,8 och 2,9 liter. Alla tillbehör är lätt att rengöra tack vare sina överdrag i silikon samt att skålar, flatblandare och degkrok går att diska i diskmaskinen. Det finns även att köpa till tillbehör till denna modell, bland annat köttkvarn och grönsaksskärare. Köksassistenten har en stilren och snygg design som gör att den passar bra in i köket om man vill ha den framme. Den stora bunken har en volym på 4,8 L trots det rekommenderas endast 1,4 kg jäsdeg och 1,2kg om degen är fastare.

Tillbehör

Ballongvisp, degkrog, flatblandare & stänkskydd med matlucka och lock.

Köps till lägst pris hos Power.se

Electrolux Assistent E7KM1-4PB

Vikt: 9,55 kg | Watt: 1200 | Volym Bunke: 4,8 L + 2,9 L

power icon pryltest

Electrolux Assistent E7KM1-4PB som gör allt i litet format och har idag ett snitt på 4,1/5 stjärnor på Power.se

TESTAD PRYLTEST

SMEG SMF02

SMEG SMF02 bäst i test köksassistent
 • Flera tillbehör
 • 10 hastigheter
 • Överbelastningsskydd
 • Smooth start-funktion

SMEG SMF02

SMEG SMF02 är en köksassistent i en snygg retro design och har en effekt på 800 watt. Bunken är i rostfritt stål och har en storlek på 4,8 liter. Köksassistenten har 10 olika hastigheter du kan välja mellan för att kunna anpassa efter vad du använder den till. Denna köksassistent har gummitassar under som gör att den står bra mot bänkskivan eller bordet. Denna köksassistent har även en smoothie start-funktion vilken är en fördel så det inte skvätter så mycket i början samt ett överbelastningsskydd.

Det följer med en del tillbehör när man köper denna köksassistent såsom ballongvisp, flatblandare, degkrok, kakblandare samt ett plastlock till bunken. Det går även att köpa till köttkvarn, rivtillsats och pastavalsar. Köksassistenten har även en säkerhetsåtgärd i form av automatisk brytare som stänger av maskinen om locket öppnas och ett säkerhetslås stoppar maskinen om huvudet är uppe.

Köps till lägst pris hos Whiteway.se

SMEG SMF02

Mått: L40xB22xH38cm | Material: Aluminium och polerad rostfritt stål | Vikt: 9,18 kg | Watt: 800 | Volym Bunke: 4,8 L

prisjakt ikon pryltest

SMEG SMF02 har idag ett snitt på 3/5 stjärnor på Prisjakt.se

TESTAD PRYLTEST
Köksassistent bäst i test banner pryltest

Allmänt om Köksassistent

Vad ska man tänka på innan man köper en köksassistent

En köksassistent är en bra hjälpreda i köket. Därför är det bra att göra lite research innan man väljer vilka köksassistent man ska köpa. Detta då det finns väldigt många olika slags maskiner på marknaden och med väldigt olika extra funktioner och tillbehör.

Köksassistent med kraftig motor

Att välja en köksassistent med kraftig motor kan bli avgörande när du ska knåda deg ordentligt. Detta då det kan vara nog jobbigt för en normalstark människa att knåda en deg under en längre period. Vad säger man då räknas som en stark motor på en köksassistent? En köksassistent som har en motor på 1000 watt eller runt där kan man räkna som högt, men det finns även vissa motorer med lägre effekt under 1000 watt som har en bra motor, det handlar även om hur konstruktionen på själva köksassistent är gjord.

Men något som är fördelaktigt är att kunna låta köksassistenten stå igång och knåda degen under en längre tid utan att man ska behöva stänga av den i omgångar för att motor blir varm. Har du en rejäl motor så kommer det göra bakandet mycket roligare och effektivare.

Köksassistent med stor behållare

Något som också är viktigt att tänka på är hur stor skål man är i behov av och därför är det viktigt att titta vilken maxstorlek för deg som fungerar och rekommenderas i den medföljande skålen. Det kommer göra bakandet tråkigare och ta längre tid om man behöver dela upp sin deg i flera mindre degar för att den inte får plats i skålen.

Köksassistenter som har större degbehållare brukar generellt även ha en bra tilltagen effekt för att degkrokarna ska orka knåda större degar, men det kan vara bra att vara uppmärksam på det när man köper sin köksassistent.

Köksassistent som är smidig och plocka fram

Köksassistenter är generellt stora i sin utformning och alla har kanske inte plats för en sådan att ha ståendes framme på sin bänkskiva till vardags. Eftersom dom brukar vara stora så är dom oftast rätt tunga också och ibland otymplig att bära omkring på. Därför kan det vara viktigt att den är lätt att förflytta så man inte känner att den är för jobbig för att ta fram och att den då bara blir ståendes i ett skåp.

Något annat som också kan vara bra att ha koll på är sladdlängden på köksassistenten. Detta då det är viktigt att köksassistenten står stabilt på köksbänken och kan ställas på ett praktiskt ställe så den finns plats runt om kring den för dig att baka och ställa alla ingredienser.

Köksassistent med många tillbehör

När man köper en köksassistent kan det skilja sig rejält på vad man får med för tillbehör. Det brukar oftast följa med ett grundutbud av tillbehör när du köper din köksassistent och därefter kan du köpa till det tillbehör du önskar. Men det är alltså viktigt att kontrollera innan vad som följer med den köksassistent du väljer att köpa, för det är inte alltid det följer med samma saker bland olika märken så du inte blir besviken när du packar upp din maskin hemma.

Det vanligaste som följer med är en bunke, visp och degkrok. Det finns även paket där det följer med bunkar i olika storlekar, köttkvarn för att mala kött, degkniv, degrulle, olika sorters vispar för att vispa grädde eller liknande eller jäslock till bunkarna.

Extrafunktioner på köksassistenten

Det senaste åren har det utvecklat mycket gällande det tekniska fördelarna på många olika maskiner i hemmet. Köksassistenterna är inget undantag och även vissa av dom har fått sig några olika tekniska uppdateringar. Några extrafunktioner kan bland annat vara inbyggd våg, timer-funktion eller belysning.

Kundrecensioner och expertbetyg

Kundrecensioner: Denna faktor kan ge en djupare förståelse för hur väl en köksassistent presterar. Tidigare kunders bedömning ger en pålitlig indikation på ugnens totala kvalitet och effektivitet. Under var enskild produkt publicerar vi ett nuvarande omdöme från den mest pålitliga plattformen.

Genom att jämföra expertbetyg får potentiella köpare en unik möjlighet att göra ett välgrundat val. Det erbjuder insikt i produktens prestanda under verkliga förhållanden samt dess tekniska förmåga och värde för priset. Vi jämför alltid andra tester och recensioner för en korrekt slutsats.

Testutförande för köksassistent bäst i test

Detta test är ett Metatest där vi jämfört specifikationer, design, kundomdömen, tidigare testresultat, användarvänlighet och pris för att sedan dela ut titeln ”Bäst i test”. I de fall korrekt placering inte varit självklart har vi genomfört en verklig jämförelse. I de fallen vi genomfört ett fysiskt/faktiskt test av en produkt har vi under produktrecensionen placerat vår gröna badge ”TESTAD – PRYLTEST.SE” för förtydligande. Testvinnaren testas alltid oavsett om placeringen är självklar eller inte.

Pryltest bäst i test emblem bage

KENWOOD Chef XL – Köksassistent Bäst i test 2024

Kenwood Chef XL KVL4100S köksassistent bäst i test pryltest

VÅRT BETYG: KENWOOD Chef XL

Alla specifikationer i ”Köksassistent bäst i test 2024” kommer från respektive produkts hemsida eller användarhandbok. Design/användarvänlighet är våra egna åsikter och kundomdömen/tidigare testresultat nämns och länkas i artikeln.

Mått airfryer pryltest
TESTAD-PRYLTEST-2023-BAST-I-TEST BW
Pryltest bäst i test emblem bage

*1 Alla mått är i Längd x Djup x Höjd

Våran badge ”TESTAD – PRYLTEST” under en recension påvisar att vi utfört ett fysiskt test av denna produkt.

Vill du veta om en produkt fortfarande är ”Köksassistent Bäst i test”? Se samtliga regerande mästare HÄR.

Se även något av våra många andra bäst i test HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *