Hoppa till innehåll
Dubb dubbade vinterdäck bäst i test pryltest banner

Vinterdäck
Bäst i test

2024

Dubb dubbade vinterdäck bäst i test pryltest banner

Vinterdäck
Bäst i test

2024

Inlägget innehåller annonslänkar

Utforska vinterdäck bäst i test 2024 och upptäck toppalternativen för optimal prestanda och säkerhet på vinterförhållanden. Låt oss nu dyka rakt in i de överlägset bästa vinterdäcken som finns på marknaden för 2024

Från däck som har enastående köregenskaper på snötäckt terräng till däck som erbjuder oslagbar prestanda på isiga vägar, de ledande vinterdäcken av 2024 tar körsäkerhet till en ny nivå.

Bästa vinterdäck 2024

Nokian Hakkapeliitta 10

Vinterdäck Bäst i test 2024

Nokian Hakkapeliitta 10 dubbade vinterdäck bäst i test pryltest
 • Testvinnare i mängder med bäst i test
 • Bästsäljare hos många återförsäljare
 • Utvecklat för nordiska förhållanden
 • Välkänd kvalitet

Nokian Hakkapeliitta 10

Nokian Hakkapeliitta 10 är ett vinterdäck som vunnit fler tester än någon annan och är välkänt för sin otroliga dragkraft på både is och snö. Det är ett pålitligt alternativ som erbjuder en optimal balans mellan prestanda och hållbarhet.

En av de främsta fördelarna med Nokian Hakkapeliitta 10 är dess goda grepp på både is och snö. Detta gör det till ett ypperligt val för våra nordiska vintrar. Dessutom har detta vinterdäck enligt Nokian själva en livslängd på 6 år, vilket innebär att det kan användas säsong efter säsong utan att förlora sin prestanda.

Nokian Hakkapeliitta 10 har en bredare däckmönsterdesign, vilket ger bättre stabilitet och kontroll på vägen. Detta är särskilt fördelaktigt vid körning på våt asfalt, snö och is, där en stabilitet är avgörande för säkerheten.

Nokian Hakkapeliitta 10 kan vara något dyrare än vissa andra alternativ. Men med tanke på dess överlägsna prestanda och hållbarhet kan det vara värt den extra investeringen för att säkerställa en säker och pålitlig körning under vintermånaderna.

En annan aspekt att överväga är att det bredare däckmönster på Nokian Hakkapeliitta 10 kan resultera i en något ökad bullernivå under körning. Detta kan vara något att ta hänsyn till om du prioriterar en tystare körning.

Sammanfattningsvis är Nokian Hakkapeliitta 10 ett vinterdäck som imponerar med sin dragkraft, hållbarhet och stabilitet. Trots att det kan vara något dyrare än vissa alternativ, erbjuder det en pålitlig och säker körupplevelse under vinterförhållanden.

Köps till lägst pris hos Bythjul.se

Nokian Hakkapeliitta 10
Vinterdäck bäst i test – 2024

Mått 40x62x29,5 | Vikt 12,5kg | Maxtemp 500° | Pizzastorlek 30cm | Uppvärmning 15 min

bythjul ikon pryltest

Nokian Hakkapeliitta 10 får högsta betyg av oss och har idag ett snitt på 4,5/5 stjärnor hos Bythjul.se. Detta är idag de bästa vinterdäcken du kan köpa och förtjänar därför emblemet ”Vinterdäck bäst i test”.

Nokian Hakkapeliitta 10 får högsta betyg av oss och har idag ett snitt på 4,5/5 stjärnor på Bythjul.se

TESTAD PRYLTEST

Continental Ice Contact 3

Continental IceContact 3 dubb dubbade vinterdäck bäst i test pryltest
 • Pallplacerad i mängder med bäst i test
 • Höga kundomdömen
 • Ny TwinStud-teknologi
 • Stud Anchoring-teknologi
Continental Ice Contact 3

Continental Ice Contact 3 är ett vinterdäck med exceptionell prestanda och pålitlighet på vinterväglag. Det är ett fantastiskt vinterdäck som erbjuder en rad fördelar för förare i vinterförhållanden.

Utöver sin imponerande prestanda erbjuder Continental Ice Contact 3 även ekonomiska och miljövänliga fördelar. Med sin långa livslängd och bekräftade låga bränsleförbrukning kan förare njuta av en lång livslängd och låga bränslekostnader.

Dess robusta konstruktion och förstärkta sidoväggar ger förbättrad hantering och ökad säkerhet vid oväntade körhändelser i kallt klimat. Du som förare kan känna dig trygg med att Continental Ice Contact 3 kommer att leverera även under krävande förhållanden.

Det är viktigt att notera att Continental Ice Contact 3 kan vara dyrare än vissa andra vinterdäck. Men med tanke på dess höga prestanda och pålitlighet kan det även här vara värt den extra investeringen för att säkerställa en säker och pålitlig körupplevelse under vintermånaderna.

Sammanfattningsvis är Continental Ice Contact 3 ett vinterdäck som imponerar med sina hög prestanda och pålitlighet. Med optimalt grepp, ekonomiska fördelar i form av bränsleförbrukning och förbättrad hantering är det ett pålitligt val för förare som behöver robusta däck under vintern.

Köps till lägst pris hos Bythjul.se

Continental Ice Contact 3
checkmark pryltest.se

FÖRDELAR

• Ny TwinStud-teknologi
• Stud Anchoring-teknologi

Mått 70x75x41 | Vikt 26kg | Maxtemp 500° | Pizzastorlek 40cm | Uppvärmning 20 min

bythjul ikon pryltest

Continental Ice Contact 3 har idag ett snitt på 4,4/5 stjärnor hos bythjul.se

Michelin X-Ice North 4

Michelin X-Ice North 4 SUV dubb dubbade vinterdäck bäst i test pryltest
 • Bäst i test 3 av 4 år enl Vi Bilägare
 • Tystaste vinterdäcket enl Vi Bilägare
 • Flest dubbar (250 st)
 • 134 år som däcktillverkare
Michelin X-Ice North 4

När vi blickar djupare in i Michelin X-Ice North 4:s unika funktioner finner vi att dessa däck är särskilt designade för bekväm körning under de mest krävande vinterförhållandena. Med sitt innovativa mönster och materialval och dubbantal, erbjuder de utmärkt grepp, stabilitet och tystnad.

Insikten om styrkor och svagheter ger oss en mer nyanserad bild av Michelin X-Ice North 4. Dessa däck utmärker sig med exceptionellt grepp på isiga vägar, tack vare en unik gummiblandning och mönsterdesign och höga dubbantal. De erbjuder också en imponerande slitstyrka, vilket bidrar till en längre livslängd och därmed minskar behovet av att byta däck så ofta. Detta gör Michelin X-Ice North 4 till ett pålitligt val för långvarig användning under vintermånaderna.

Unika funktioner av Michelin X-Ice North 4 inkluderar en innovativ design, utmärkt grepp, hög stabilitet, tyst bilkörning och lång livslängd. Styrkor av Michelin X-Ice North 4 inkluderar exceptionellt grepp på isigt väglag samt imponerande slitstyrka, vilket bidrar till längre livslängd.

Köps till lägst pris hos Bythjul.se

Michelin X-Ice North 4

Mått 70x70x60 | Vikt 94kg | Maxtemp 500° | Pizzastorlek 30cm | Uppvärmning 20 min

bythjul ikon pryltest

Michelin X-Ice North 4 som gör allt i litet format och har idag ett snitt på 5/5 stjärnor på Bythjul.se

Goodyear Ultragrip Arctic 2

Goodyear Ultragrip Arctic 2 Michelin X-Ice North 4 SUV dubb dubbade vinterdäck bäst i test pryltest
 • 9% lägre bullernivå än föregångaren
 • Testvinnare i många stora tester
 • Teknik för bättre grepp på is
 • Teknik för mindre vägslitage
Goodyear Ultragrip Arctic 2

Goodyear Ultragrip Arctic 2 är ett vinterdäck som imponerar med sina egna förträffliga specifikationer. Det är utformade för att leverera optimal prestanda i alla typer av is- och snöförhållanden och erbjuder en solid konstruktion och säker drift.

Goodyear Ultragrip Arctic 2 erbjuder en hög prestanda och dess unika mönster och gummiblandning gör det till ett pålitligt val för förare som behöver säkerhet och trygghet på vägen under vintermånaderna. Detta vinterdäck är utformat med ny teknik för bättre grepp under alla snöförhållanden och mindre vägslitage.

Goodyear Ultragrip Arctic 2 kan enligt andra tester ha något högre slitage jämfört med vissa konkurrenter. Detta kan vara en faktor att beakta om du prioriterar lång livslängd och minskade kostnader för däckbyte. Det är viktigt att väga dessa faktorer mot den goda prestanda som Goodyear Ultragrip Arctic 2 erbjuder under vinterförhållanden.

Sammanfattningsvis är Goodyear Ultragrip Arctic 2 ett vinterdäck som imponerar med sitt nya däckmönster och specifikationer. Med optimal prestanda i is- och snöförhållanden och en solid konstruktion, är det ett pålitligt val för säker och trygg körning under vintern.

Köps till lägst pris hos Bythjul.se

Goodyear Ultragrip Arctic 2

Mått 39x73x74 | Vikt 10kg | Maxtemp 550° | Pizzastorlek 30cm | Uppvärmning 20 min

bythjul ikon pryltest

Goodyear Ultragrip Arctic 2 har idag ett snitt på 4,2/5 stjärnor på Bythjul.se

Hankook W429 Winter i*Pike RS2

Hankook W429 Winter i*Pike RS2 dubb dubbade vinterdäck bäst i test pryltest
 • Billigast i testet
 • Högst kundomdömen
 • Framtaget för nordiska vintrar
 • Testvinnare som budgetval i många tester
Hankook W429 Winter i*Pike RS2

Hankook W429 Winter i*Pike RS2 är ett vinterdäck som trots sitt lägre pris alltid associeras med de dyrare dubbdäcken. Med sina höga kundomdömen och testplaceringar talar detta kvalitetsdäck för sig själv.

Hankook W429 Winter i*Pike RS2 kommer med 196 dubb och gör enligt samtliga tester sig gott på både snö och is. Detta tack vare sina ”kloformade” kanter som är speciellt framtaget för stabilitet på snöiga vägar. De har även fått ett nytt däckmönster och ny gummiblandning jämfört med Hankooks tidigare vinterdäck.

Hankook W429 Winter i*Pike RS2 ska dock enligt Aftonbladet ha en högre ljudnivå i form av buller är andra däck i testet. Är du ute efter ett premiumdäck som verkligen presterar i prestanda, ljudvolym, slitage, bränsleförbrukning etc borde du se över ett premiumdäck istället.

Trots de att Hankook i många tester presterar marginellt sämre än konkurrenterna går det att hitta hos de stora däckåterförsäljarna för ca 30 procent lägre pris. Detta är enligt oss en så pass stor prisskillnad att Hankook W429 Winter i*Pike RS2 definitivt förtjänar de goda vitsord de fått i alla tester, jämförelser, kundomdömen etc.

Sammanfattningsvis är Hankook W429 Winter I*pike RS2 ett vinterdäck som imponerar och definitivt de vinterdäck som ger mest däck för pengarna.

Sammanfattningsvis är Hankook W429 Winter I*pike RS2 ett vinterdäck som imponerar och definitivt de vinterdäck som ger mest däck för pengarna. Trots sina smärre brister är detta ett vinterdäck som majoriteten av bilförare inte kommer ångra.

Köps till lägst pris hos Bythjul.se

Hankook W429 Winter i*Pike RS2
bythjul ikon pryltest

Hankook W429 Winter i*Pike RS2 har idag ett snitt på 4,2/5 stjärnor på Bythjul.se

dubbade vinterdäck bäst i test pryltest banner

Allmänt om vinterdäck

Vad är vinterdäck?

Ett vinterdäck är ett däck speciellt utformat för att ge bättre grepp och säkerhet på snö, is och i kalla väderförhållanden. Det har ett mönsterdjup och en gummiblandning som är anpassad för att förbättra väggreppet och bromsförmågan när vinterväglag råder. Däcket är utformat för att hantera kyla och snö genom särskilda slitbanemönster och en gummiblandning som förblir flexibel även i låga temperaturer.

När måste man ha vinterdäck?

I Sverige är det obligatoriskt att använda vinterdäck under vintermånaderna. Vinterdäck är utformade för att förbättra säkerheten på snöiga, isiga och kalla vägar genom att erbjuda bättre grepp och kortare bromssträcka.

Även om så kallade ”Året-runt däck” existerar är det egentligen ingenting annat än ett dubbfritt vinterdäck. Men det är inte optimalt varken under vintern eller sommaren.

När ska vinterdäck användas?

Kravet i Sverige är att man måste använda vinterdäck på bilen från den 1 december till och med den 31 mars, även tidigare/senare om väglaget kräver det. Däcken ska vara godkända för vinterväglag och ha ett mönsterdjup på minst 3 millimeter. Det är viktigt att anpassa däckvalet efter rådande väderförhållanden för att du ska köra säkert.

Bästa vinterdäcket på snö, is och vått underlag

I lössnö är den generella uppfattning att stora mönsterdjup är en klar fördel, detta kombineras oftast med dubb som är en stor fördel på direktis. Den stora anledning till att många väljer dubbfritt är oftast inte på grund av dess egenskaper utan att många större städer är ”dubbfria” och kräver vid användning av dubbdäck en avgift.

Vid vått underlag vill du ha ett däck med goda vattenlevande egenskaper. Det finns ingen generell regel för vad som är ett bra däck på våta ytor, men oftast så är goda mönster med gott mönsterdjup att föredra.

Dubbade eller dubbfria vinterdäck?

Valet mellan dubbdäck och dubbfria vinterdäck beror på behov och preferenser. Dubbdäck ger utmärkt grepp på is, men kan öka vägbuller och slitage. Dubbfria däck erbjuder bra prestanda på snö och kan ha acceptabelt grepp på is, men saknar ibland den ultimata isgreppet. Det bästa valet varierar beroende på körstil, lokala regler och önskad balans mellan prestanda och komfort.

Viktiga faktorer att tänka på vid köp av vinterdäck

När du köper vinterdäck finns det många faktorer att tänka på.

För att göra det perfekta däckvalet bör du överväga olika aspekter såsom däcktyp, märkning, däckstorlek, däckgrepp samt eventuella tillbehör – allt spelar en roll för din säkerhet och komfort på vägen under vintermånaderna.

Däcktyp

Att välja rätt typ av däck beror mycket på dina körförhållanden. Om din resa mestadels omfattar motorvägen kan olika däck vara mer fördelaktiga jämfört med om du kör mycket på skogsvägar.

När det gäller däcktyp finns det två vinterdäck att välja mellan: dubbdäck och friktionsdäck. Dubbdäck erbjuder utmärkt grepp på is och hårdpackad snö, medan friktionsdäck är tystare och mindre skadliga för vägen men har inte lika bra grepp på isiga förhållanden.

Märkning och standarder

EU däckmärkning – så fungerar den

EU-däckmärkningen är en standardiserad och ger dig information om däckens prestanda. Den inkluderar betyg för bränsleeffektivitet, våtgrepp och ljudnivå. Bränsleeffektivitet visar rullmotståndet och bränsleförbrukningen. Våtgrepp bedömer bromsförmågan på våta vägar. Ljudnivån visas i decibel och delas in i tre klasser med ljudsymboler. Det hjälper konsumenter att jämföra däck och fatta informerade beslut vid köp.

Att förstå dessa märkningar vid däckköp är avgörande eftersom de påverkar dina köregenskaper och din säkerhet på vägen under vinterns utmanande väderförhållanden.

Det är viktigt att du väljer däck med rätt egenskaper för dina specifika körbehov och vägförhållanden. Din lokala däckåterförsäljare eller en pålitlig online-resurs kan vägleda dig genom den processen.

Däckstorlek

Rätt storlek på vinterdäck för din bil

Hjulstorlekens inverkan kan inte underskattas när du väljer vinterdäck. Det bestämmer inte bara komfort och bränsleförbrukning, utan även din bilens väghållning och bromspåverkan vid hårda vinterförhållanden.

För att välja rätt däckstorlek för din bil, kontrollera fordonets instruktionsbok och sidan av de nuvarande däcken. Se till att du väljer däck som möter originalutrustningens specifikationer och villkor.

Att köra en bil med felaktig däckstorlek kan leda till problem med körningen och även till kostsamma reparationer. Det är därför viktigt att noggrant överväga detta beslut och att du gör rätt val från början.

Däckgrepp och mönster

Däckgrepp och mönster är kritiska för säkerheten, särskilt under vinterhalvåret. Däcken måste ha tillräckligt med mönsterdjup för att få fäste och behålla god förmåga att sprida vatten och slask för att motverka halka och snörörelse.

När det gäller svåra väderförhållanden är prestandan hos vinterdäckens grepp och mönster avgörande. Djupa, välplacerade spår och särskilda gummiblandningar kan ge bättre fäste och stabilitet i snö, slask och på isbelagda vägar. Se vårt test för vilka vi rekommenderar.

Varning för dessa dubbade däck

Det har börjat florera däck av okända leverantörer för ett rejält reducerat pris. Även om det kan vara lockande att köpa ett vinterdäck för 500;-/styck kan det få förödande konsekvenser, framförallt om de klimat du befinner dig i får is- och snöbelagda väglag under vintermånaderna.

Kolla på pålitliga tester från organisationer som till exempel Teknikens värld, ADAC, NAF, TestFakta och andra liknande organisationer. Deras tester ger en bra överblick över olika märken och modeller och kan hjälpa dig att välja däck med bra prestanda för vinterkörning.

Slutsats och rekommendationer

Slutligen, det bästa vinterdäcket för dig beror på dina individuella körförhållanden och personliga preferenser. Vi rekommenderar att du inte bara tittar på testvinnarna, utan även överväger dina specifika krav innan du gör ett köp.

 • Gå igenom våra rekommendationer och jämför dem med dina egna krav och önskemål.
 • Tänk på att det dyraste däcket inte alltid är det bästa för dig.
 • Om du kör mycket på is eller snö, överväg ett däck med dubb.
 • Om priset är en avgörande faktor för dig, uppmärksamma däckens hållbarhet och prestanda under olika väderförhållanden.
 • Och slutligen, följ alltid producenternas rekommendationer för däckskötsel och underhåll för att säkerställ bästa prestanda och längsta livslängd.
 • Vilken typ av pizzaugn är bäst?

  Det finns pizzaugnar som drivs av både el, ved, pellets och gasol. Alla typer av pizzaugnar har sina för- & nackdelar. Läs vårt test för att lära dig mer om skillnaderna mellan de olika. Om du däremot planerar att använda din pizzaugn inomhus rekommenderar vi dig Pizzaiolo Sage då den är eldriven.

 • Vad är skillnaden på Ooni 12 och Ooni 16?

  Den stora skillnaden mellan Ooni 12 och Ooni 16 är storleken. I övrigt är de två olika modellerna nästintill obefintliga. Anledningen till varför vi valt att placera Ooni 12 på förstaplats i vårat test är dessa för det billigare priset, men även då det går så pass fort att tillaga en extra pizza när ugnen är varm att vi inte tycker den extra storleken är avgörande.

 • Hur rengör man en pizzaugn?

  Låt ugnen gå i 30 minuter på högsta värmen så att alla organiska livsmedel förkolnas, använd sedan en hård borste eller vid riktigt inträngd smuts en skrapa. Låt sedan din pizzaugn svalna, när pizzaugnen är sval kan du sopa ut diverse aska etc och torka av med en lätt fuktad trasa.

 • Hur länge håller en pizzaugn?

  Vi har inte testat någon av dessa pizzaugnar under tillräckligt lång tid för att avgöra varken slitage och livslängd. Ooni pizzaugnar har dock en lägsta garanti på 5 år vilket kan ge någon form av riktlinje.

Kundrecensioner och expertbetyg

Kundrecensioner: Denna faktor kan ge en djupare förståelse för hur väl vinterdäck presterar. Tidigare kunders bedömning ger en pålitlig indikation på ugnens totala kvalitet och effektivitet. Under var enskild produkt publicerar vi ett nuvarande omdöme från den mest pålitliga plattformen.

Genom att jämföra expertbetyg får potentiella köpare en unik möjlighet att göra ett välgrundat val. Det erbjuder insikt i produktens prestanda under verkliga förhållanden samt dess tekniska förmåga och värde för priset. Vi jämför alltid andra tester och recensioner för en korrekt slutsats.

Testutförande för vinterdäck bäst i test

Detta testet är ett Metatest där vi jämfört specifikationer, design, kundomdömen, tidigare testresultat, användarvänlighet och pris för att sedan dela ut titeln ”Vinterdäck Bäst i test”. I de fall korrekt placering inte varit självklart har vi genomfört en verklig jämförelse. I de fallen vi genomfört ett fysiskt/faktiskt test av en produkt har vi under produktrecensionen placerat vår gröna badge ”TESTAD – PRYLTEST.SE” för förtydligande. Testvinnaren testas alltid oavsett om placeringen är självklar eller inte, i detta fall är vi ytterst säkra på att rätt vinterdäck fått titeln ”Bästa Vinterdäck”.

Pryltest bäst i test emblem bage

Nokian Hakkapeliitta 10 – Vinterdäck Bäst i test 2024

Nokian Hakkapeliitta 10 dubb dubbade vinterdäck bäst i test pryltest

Köps till lägst pris hos Bythjul.se

VÅRT BETYG: Nokian Hakkapeliitta 10

Alla specifikationer i ”Vinterdäck bäst i test 2024” kommer från respektive produkts hemsida eller användarhandbok. Design/användarvänlighet är våra egna åsikter och kundomdömen/tidigare testresultat nämns och länkas i artikeln.

Mått airfryer pryltest
TESTAD-PRYLTEST-2023-BAST-I-TEST BW
Pryltest bäst i test emblem bage

*1 Alla mått är i Bredd x Djup x Höjd

Våran badge ”TESTAD – PRYLTEST” under en recension påvisar att vi utfört ett fysiskt test av denna produkt.

Vill du veta om en produkt fortfarande är ”Vinterdäck Bäst i test”? Se samtliga regerande mästare HÄR.

Se även något av våra många andra bäst i test HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *