Hoppa till innehåll
locktång bäst i test pryltest

Locktång
Bäst i test

2023

Vi har i vårt test av locktänger utsett GHD Curve Creative Curl Wand till bästa locktången just nu på marknaden. Det är en prisvärd locktång och det är enkelt att locka håret med den och skapar naturliga och vackra lockar som håller längre.

Locktång Bäst i test – 2023

GHD Curve Creative Curl

Locktång Bäst i test – 2023

ghd curve creative locktång bäst i test pryltest
 • Kapacitet: 6,4 liter/2,5 kg
 • Smart med app
 • Effect: 1700W
 • Pekskärm
 • Max temperatur: 205°C

GHD Curve Creative Curl

GHD Curve Creative Curl Wand är en konformad locktång utan klämma. Man tvinnar håret runt locktången och efter bara några sekunder kan du se ett resultat av fina lockar. Eftersom locktången har olika diameter på cylindern kan man enkelt skapa en varierad typ av lockar. Att det inte finns en klämma gör att man slipper veck eller märken efter klämman i lockarna.

Likt många andra locktänger på dagens marknad har GHD Curve Creative Curl Wand en keramisk beläggning på värmecylindern som håret rullas på. Keramisk beläggning är bra av två anledningar, del skyddar den håret från eventuella värmeskador samt ger håret en glansig finish.

En fördel med GDH Curve Creative Curl Wand är att det finns en maxvärme på 185grader och det tar bara 20 sekunder att värma upp den.. Det är fullt tillräckligt för att lockarna ska bli bra och som förhindrar att håret tar för mycket skada av för hög värme. Locktången har även en automatisk avstängning efter 30 minuter utan användning.

GHD Curve Creative Curl
Locktång bäst i test – 2023
Amazon ikon pryltest

GHD Curve Creative Curl får högsta betyg av oss och har idag ett snitt på 5/5 stjärnor på Prisjakt.se. Detta är idag den bästa locktång du kan köpa och förtjänar därför badgen ”Locktång bäst i test”.

TESTAD PRYLTEST

Dyson AirWrap Complete

Dyson airwrap complete bäst i test pryltest
 • Kapacitet: 7,3 liter/1,4 kg
 • NutriU App
 • Effekt: 2250w
 • Max temperatur: 200°C
Dyson AirWrap Complete

Dyson AirWrap Styler Complete är ett verktyg som med hjälp av luft skapar magi med håret jämfört med extramvärme som sliter betydligt mer på håret än luft. En ny innovativ hårteknologi som genererar ett lufttryck som gör att håret tvinnas runt cylindern och skapar lockar på ett skonsammare sätt.

Denna locktång har två olika storlekar på cylindrarna för att kunna variera storleken på lockarna, både mindre lockar och större lockar. Cylindrarna är 30mm respektive 40mm tjocka. Delarna är väldigt enkla och byta ut och har en snabb uppvärmningstid.

Vill man ha ett verktyg med många olika typer av funktioner för att style håret så är detta ett toppen allroundverktyg samt väldigt skonsamt mot håret vilket alltid är ett stort plus poäng.

Dyson AirWrap Complete
prisjakt ikon pryltest

Dyson AirWrap Complete har idag ett snitt på 4,7/5 stjärnor på Prisjakt.se.

TESTAD PRYLTEST

Remington Advanced Color Protect

Remington Advanced Color Protect pryltest
 • Kapacitet: 3,5 liter
 • Smart med app
 • Effect: 1500W
 • Vred med OLED
 • Max temperatur: 200°C
Remington Advanced Color Protect

Remington Advanced Colour Protect är en konformad locktång som har en tjockare cylinder jämfört med många andra modeller. Detta gör den väldigt bra för större lockar och ett med nyfönad style. Locktångens fem värmelägen gör det enkelt att reglera värmen utefter vad man själv har för hårkvalité och hur man vill att lockarna ska se ut. Något som också är positivt är att det är snabb uppvärmningstid på 30 sekunder.

Något som är unikt med denna locktång och som man hör på namnet är att den är speciellt utvecklad för tonat och färgat hår. Andra modeller av locktänger har en tendens att göra färgar eller tonat hår väldigt matt. Remington Advanced Colour Protect har en keramisk beläggning behandlad med UV-filter, vilket ger håret en glansigare och mindre fräsigt utseende.

Är man nybörjare på att locka håret kan det vara en fördel att locktången har en klämma då det kan underlätta arbetet med lockarna och risken är även mindre att man bränner sig. Extra funktioner som är en fördel är automatisk avstängning, rörligt sladdfäste med en sladdlängd på 3 meter.

Remington Advanced Color Protect
prisjakt ikon pryltest

Remington Advanced Color Protect som gör allt i litet format och har idag ett snitt på 4,8/5 stjärnor på Prisjakt.se.

TESTAD PRYLTEST

Cera VoluMini

Cera VoluMini pryltest.se bäst i test
 • Kapacitet: 5,5 liter/2,5kg
 • Smart med app
 • Effect: 1700W
 • Pekskärm
 • Max temperatur: 205 C
Cera VoluMini (Bästa volymtång)

VoluMini är det perfekta verktyget för att ge håret lite extra volym och ett litet extra lyft från hårbotten.

Detta verktyg är lätt att använda och ger ett väldigt bra resultat. Man lägger en slinga av håret mellan plattorna intill hårbotten. Tryck ihop tången lätt i ungefär 1-2 sekunder och släpp.

VoluMini kan användas på alla typer av hår, men rekommenderas att på hår som är längre än 10 cm. Det rekommenderas inte heller att man använder denna i hela håret.

Cera VoluMini
Amazon ikon pryltest

Cera VoluMini har idag ett snitt på 4,7/5 stjärnor på Amazon.com

TESTAD PRYLTEST

GHD Curve Soft Curl Tong

GHD Curve Soft Curl Tong locktång bäst i test pryltest
 • Kapacitet: 7,3 liter/1,4 kg
 • NutriU-App
 • Effekt: 2250w
 • Pekskärm
 • Max temperatur: 200°C
GHD Curve Soft Curl Tong

GHD Curve Soft Curl Tong är en locktång med den nya ultra-zone teknologin som bevarar och känner av tjockleken på. varje hårsektion för att kunna style håret på rätt sätt och samtidigt ta hänsyn till hårets hälsa.

Denna locktång rekommenderas för långt hår i och med den bredare cylindern och genom att den skapar mjuka och svallande lockar.

Extra funktioner som är en fördel är automatisk avstängning efter att man inte använt locktången på 30minuter, rörligt sladdfäste, inbyggt stöd, cool tip och fjädrande klämma.

GHD Curve Soft Curl Tong
prisjakt ikon pryltest

GHD Curve Soft Curl Tong har idag ett snitt på 4,7/5 stjärnor på Prisjakt.se och är enligt oss PHILIPS mest prisvärda Locktång

BaByliss Deep Waves W2447E

BaByliss Deep Waves W2447E locktång pryltest
 • Kapacitet: 1,7 kg
 • Roterande omrörare
 • Effect: 2225W
 • Touchskärm
 • Max temperatur: 220°C
BaByliss Deep Waves W2447E

BaByliss Deep Waves är en så kallad vågtång med stora plattor gjorde av tormalin-keramisk beläggning. Denna vågtång har även Advanced Ceramics™ värmesystem och en on/off knapp med indikator.

Det finns tre olika värmeinställningar som sträcker sig från 160-200 grader. Detta är en stor fördel då man kan anpassa temperaturen efter vilket hårtyp och kvalité man har.

Med BaByliss Deep Waves är det enkelt att skapa vackra stora vågor i håret med salongfinish. Du gör det enkelt genom att klämma fast en slinga av håret mellan de stora plattorna, håll fast i 2-3 sekunder innan du släpper och tar ett nytt grepp längre ner på slingan. Fortsätt sedan med detta igenom hela håret.

Extra funktioner som är en fördel är automatisk avstängning, sladd på 2,5 meter med roterande sladdfäste, cool tip samt att det följer med ett värme tåligt fodral.

BaByliss Deep Waves W2447E

OBH Nordica actifry genius har inte fått tillräckligt med röster på någon tillförlitligt platform för att göra en säker bedömning.

Balmain Professional Ceramic Curling Wand

Balmain Professional Ceramic Curling Wand locktång pryltest bäst i test
 • Kapacitet: 1,7 kg
 • Roterande omrörare
 • Effect: 2225W
 • Touchskärm
 • Max temperatur: 220°C
Balmain Professional Ceramic Curling Wand

Balmain Professional Ceramic Curling Wand är en locktång framtagen av professionella hårstylister och finns att köpa i två storlekar på cylindern, 25mm respektive 32 mm.

Värmefördelningen på denna locktång är bra och hela cylindern kommer upp i rätt temperatur vilket såklart bidrar det att den är enkel att använda samt ger ett bra resultat. Balmain Professional Ceramic Curling Wand har en keramisk beläggning som även har en joniserande verkan vilket motverkar statiskt hår.

Något som sticker ut den denna locktång är dess digitala display är det finns ett temreraturreglage som går att ställa in på allt mellan 80 och 220 grader.

Med locktången följer det bland annat med en värmematta som du tryggt kan lägga ner locktången på utan att riskera att förstöra golv eller likande. Det följer även med hårclips som du kan ha hjälp av under stylingen samt en liten fin väska att förvara locktången i.

Extra funktioner som är en fördel är automatisk avstängning, sladd på 3 meter med rörligt sladdfäste och det finns även cool tip.

Balmain Professional Ceramic Curling Wand

Balmain Professional Ceramic Curling Wand har inte fått tillräckligt med röster på någon tillförlitligt platform för att göra en säker bedömning.

Upcomming

Babyliss pro 180

Babyliss curl

Allmänt om locktänger

locktång bäst i test pryltest

Idag finns det oändligt med olika märker och modeller på locktänger för att skapa olika typer av lockar och volym i håret. I vårt test har vi med både konformade locktänger, klassiska locktänger samt vågtänger. Det finns även flera olika storlekar på locktängerna och många är väldigt prisvärda.

Har man långt hår bör man sikta på en smalare locktång efter håret i sig är tungt och sträcker ut lockarna en del. Har man kort hår kan det vara en idé att sikta på en tjockare locktång för att håret inte genom smalare lockar ska dra upp håret allt för mycket.

Olika modeller av locktänger

Konformad locktång

När man använder en konformad locktång kan man enkelt få variation på storleken på sina lockar. Det man måste vara försiktig med i början är att man inte bränner sig när man snurrar runt och ska hålla fast lockarna. Men när man väl fått in tekniken så är det enkelt att skapa olika slag lockar beroende på tillfälle. Bredare, smalare, mjuka eller skarpare, det är enkelt att få till med rätt produkt och teknik.

Klassisk locktång

Man brukar kalla en jämnbred locktång med eventuellt ett nypgrepp för den klassiska locktången. Den klassiska locktången finns i många olika tjocklekar och tekniker och har utvecklats mycket senaste åren. En smalare locktång rekommenderas till den med kortare hår då det är lättare att få med mindre sektioner hår i varje lock. Den rekommenderas även till den som har väldigt långt och tungt hår då då lockarna annars lätt drar ut sig. En bredare locktång ger stora lockar men luftigt intryck och rekommenderas för den som vill ha mer volym i håret istället för tydliga korkskruvslockar.

Vågtång/Våffeltång

Det är en tång med vågformade plattor som man lägger sektioner av håret emellan och klämmer ihop. Detta kan då skapa allt från vågiga stora lockar till krusigt hår i form av små små vågformade lockar. Vill man bara få lite volym i håret kan man använda sig av en mindre våffeltång på underhåret för att bygga upp lite höjd underifrån.

Är det värt att satsa på extrafunktioner?

Automatisk avstängning

Automatisk avstängning är både bra och kan vara räddaren om man är osäker på om man dragit ur sladden på locktången mitt i morgonstressen. Med en locktång som stänger av sig själv efter en viss tid så slipper man oroa sig i onödan.

Snabb uppvärmning

Snabb uppvärmning är något som uppskattas om man har bråttom och vill fixa till håret lite snabbt. I dagsläget är det snabbaste locktängerna varm och redo för användning efter bara några få sekunder.

Cool tip

Cool tip är den lilla kanten längst fram på locktången som inte blir varm. Den underlättar stylingen då det går att hålla försiktigt i framkanten av tången när man lockar håret utan att behöva riskera att bränna fingrarna.

Inbyggd stöd

Ett inbyggt stöd på locktången möjliggör att ställa ner locktången undertiden man lockar håret för en liten paus. Det är väldigt smidigt speciellt under tiden då locktången är varm för att undvika att brännmärken på möbler eller golvet.

Trådlös/Extra lång sladd

Idag viss viss modeller av locktänger som är trådlösa och det gör det väldigt smidigt då man slipper tänka på sladdar och vart det finns ett eluttag i rimligt avstånd till en spegel. Ett alternativ till trådlös så det är relativt nytt på marknaden är en locktång med extra lång sladd.

Roterande sladdfäste

Roterande sladdfäste är också något som underlättar och gör det smidigt när du lockar håret. Att slippa vrida och vända på sladden som snurrat sig under användandet av locktången är inte bara tidsbesparande utan minskar även risken att bränna sig när man ska trassla med en snurrad sladd.

Rätt beläggning på locktången

Majoriteten av dagens locktänger har oftast en beläggning tillverkad av titan eller så är de keramiska. Men det finns även vissa locktänger där beläggningarna är gjorda av till exempel pärlemor och olika sorters extrafinesser som till exempel UV-filter.

De keramiska plattorna har lägre friktion vilket gör det lättare att dra håret över plattorna utan att håret fastnar. Plattorna gjorda av titan är lättare och har möjlighet att hålla en högre värme jämfört med de keramiska plattorna. Har man tunt eller skadat hår rekommenderas därför en locktång som kan hålla en lägre temperatur för att minska risken att skada håret ytterligare.

Tips för att skapa vackra naturliga lockar som håller länge

Det finns en hel del knep för att få till långvariga och vackra lockar förutom att använda en locktång av bra kvalité.

Förbered håret med bra och rätt produkter

För att få ett fint resultat på lockarna är det viktigt att förbereda håret med bra stylingprodukter. Det som är extra viktigt är att använda produkter som innehåller någon typ av värmeskydd. Detta för att undvika att håret skadas av värmen från värmeverktyget.

Dela upp håret i sektioner

Att dela upp håret i olika sektioner med hjälp av klämmor gör hela jobbet enklare och det blir ett finare resultat. Du riskerar inte att missa någon slinga eller att slingan du lockar trasslar in sig i resterande del av håret

Ta en slinga åt gången

Något som också är bra att tänka på är att inte locka för stor slinga åt gången. En för tjock slinga gör att locktången inte kan ge ett jämt resultat på hela slinga och att det då blir ett halvdåligt resultat som snabbt lägger sig platt. Lock istället en mindre slinga åt gången och se till att hela hårslinga ligger mot locktången, då blir oftast resultatet mycket bättre. Speciellt om du har långt och tjock hår.

Locka håret bort från ansiktet

Om du vill få ett mer naturligt resultat är det att rekommendera att locka håret bort från ansiktet. Det innebär att du lockar håret medurs på höger sida och moturs på vänster sida. Man kan även växla håll någon gång för att få lite liv i håret samt ge håret lite mer volym.

Låt lockarna svalna innan du slutstaylar hår

Ett starkt tips är att låta lockarna svalna innan man stylar håret just av den anledningen att man inte vill ”dra ut” lockarna i onödan när man precis lockat håret. Vänta alltså med att försiktigt kamma igenom håret eller dra fingrarna genom håret till lockarna svalnat för att få ett mer naturligt resultat.

Styla klart håret – slutpiffet

För att få lockarna att hålla så är det bra att använda någon typ av fixeringsspray eller hårspray. Va dock försiktig med att använda för mycket då det finns risk att lockarna blir allt för kompakta och får ett mer stelt och hårt utseende istället för naturligt. Spraya håret en bit i från med en liten mängd och fyll hellre på en gång senare för att hålla håret på plats hela dagen.

 • Hur stor airfryer behöver jag?

  Generellt brukar man säga att en airfryer borde ha en kapacitet på 1 liter/person. Däremot så rekommenderar vi att välja en något större då maten har en tendens att få en jämnare tillagning om man inte fyller korgen med livsmedel.

 • Behöver jag en airfryer med app?

  Absolut inte, även om vi på pryltest.se tycker det är trevligt! En airfryer med app är oftast inte bättre än en airfryer utan, även om de olika applikationerna oftast erbjuder funktioner och justeringar som utökar en airfryers möjligheter.

 • Varför rekommenderar ni en airfryer som inte vann?

  Xiaomi Mi Smart är inte lika bra som Cosori Dual Blaze, därav dess placering. Enligt oss är dock Xiaomi Mi Smart en mycket prisvärd airfryer som erbjuder många av de funktionerna som de mer prissatta till ett lägre pris.

 • Vad är skillnaden mellan Airfry och Actifry?

  Actifry har en oftast en inbyggd funktion som rör om dina livsmedel under tillagning och är oftast något rundare i sin design. Dessa lämpar sig bäst för mindre grönsaker och pommes frites.

  Den negativa aspekten är att det blir svårt att tillaga livsmedel som ska ligga still, exempelvis köttstycken och kyckling.

Kundrecensioner och expertbetyg

Kundrecensioner: Denna faktor kan ge en djupare förståelse för hur väl en locktång presterar. Tidigare kunders bedömning ger en pålitlig indikation på ugnens totala kvalitet och effektivitet. Under var enskild produkt publicerar vi ett nuvarande omdöme från den mest pålitliga plattformen.

Genom att jämföra expertbetyg får potentiella köpare en unik möjlighet att göra ett välgrundat val. Det erbjuder insikt i produktens prestanda under verkliga förhållanden samt dess tekniska förmåga och värde för priset. Vi jämför alltid andra tester och recensioner för en korrekt slutsats.

Testutförande för Locktång bäst i test

Detta testet är ett Metatest där vi jämfört specifikationer, design, kundomdömen, tidigare testresultat, användarvänlighet och pris för att sedan dela ut titeln ”Locktång Bäst i test”. I de fall korrekt placering inte varit självklart har vi genomfört en verklig jämförelse. I de fallen vi genomfört ett fysiskt/faktiskt test av en produkt har vi under produktrecensionen placerat vår gröna badge ”TESTAD – PRYLTEST.SE” för förtydligande. Testvinnaren testas alltid oavsett om placeringen är självklar eller inte, i detta fall är vi ytterst säkra på att rätt locktång fått titeln ”Bästa Locktång”.

PRYLTEST BÄST I TEST

GHD Curve Creative Curl – Locktång Bäst i test 2024

Alla specifikationer i ”Långtång bäst i test 2023” kommer från respektive produkts hemsida eller användarhandbok. Design/användarvänlighet är våra egna åsikter och kundomdömen/tidigare testresultat nämns och länkas i artikeln.

Mått airfryer pryltest
TESTAD-PRYLTEST-2023-BAST-I-TEST BW
PRYLTEST BÄST I TEST

*1 Alla mått är i Längd x Djup x Höjd

Våran badge ”TESTAD – PRYLTEST” under en recension påvisar att vi utfört ett fysiskt test av denna produkt.

Vill du veta om en produkt fortfarande är ”Locktång Bäst i test”? Se samtliga regerande mästare HÄR.

Se även något av våra många andra bäst i test HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *